Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
MĄKĘ PRZESIANĄ Z SOLĄ POSIEKAĆ Z MASŁEM,DODAĆ CUKIER PUDER, ŚMIETANĘ,SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO.ZAWINĄĆ W FOLIĘ,CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO GODZINY.
WYJĄĆ CIASTO,PODZIELIĆ NA POŁOWĘ.JEDNĄ CZĘŚCIĄ WYŁOŻYĆ FORMĘ.WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ST. I PIEC OKOŁO 10 MINUT.PRZESTUDZIĆ TARTĘ.
KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO,DODAJĄC KOLEJNO ,MIÓD I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ.
NA PODPIECZONY SPÓD WYŁOŻYĆ MASĘ ŚMIETANOWĄ,A NA NIĄ OPŁUKANE I OSUSZONE MALINY.
CAŁOŚĆ POSYPAĆ KRUSZONKĄ ZROBIONĄ Z RESZTY CIASTA,WSTAWIĆ PONOWNIE DO GORĄCEGO PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE OKOŁO 30 MINUT