Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z malinami i jeżynami to idealna propozycja na pyszne ciasto. Upieczoną tartę można oprószyć cukrem pudrem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1264
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1086
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2146
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1264
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1086
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2146
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać cukier puder, szczyptę soli, żółtka, wodę i sok z cytryny.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować ułożyć w formie do tarty, docisnąć, nakłuć widelcem.
Krem waniliowy. Do miski wlać jogurt, dodać jajka, cukier wanilinowy, cukier kryształ i 3 łyżki mąki. Wszystko razem zmiksować.
Na ciasto ułożyć umyte o osuszone owoce.
Zalać przygotowanym sosem.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.