Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z soczystym mango i puszystą pianką
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8894
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21817
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 491
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8894
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21817
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 491
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180*C.
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (dalej miksując) dodajemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto wykładamy pokrojone mango oraz pianę. Tartę pieczemy około 25 minut w 180* C na termoobiegu. Smacznego! :)