Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z soczystym mango i puszystą pianką
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1801
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17473
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1801
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17473
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180*C.
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (dalej miksując) dodajemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto wykładamy pokrojone mango oraz pianę. Tartę pieczemy około 25 minut w 180* C na termoobiegu. Smacznego! :)