Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z soczystym mango i puszystą pianką
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180*C.
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (dalej miksując) dodajemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto wykładamy pokrojone mango oraz pianę. Tartę pieczemy około 25 minut w 180* C na termoobiegu. Smacznego! :)