Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z mascarpone i borówkami najlepsze ciasto choć lekki krem na bazie kremówki i mascarpone świetnie smakuje również z innymi owocami
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3628
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1737
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3628
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1737
Składniki
Zimne masło kroimy w kostkę dodajemy mąkę siekamy dodać cukier i 1 łyżkę wody i szybko zagnieść ciasto. Schładzany w lodówce przez 30 minut . Po tym czasie ciasto rozwałkować na dno formy od tarty 28 cm i boki formy też . Dno ciasta ponakluwac widelcem . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Grzałka górna i dolna pieczemy 25 minut (do czasu aż ładnie zarumieni się ). po tym czasie wyjąć i przestudzic.
Śmietankę kremówkę i serek mascarpone, cukier wkładamy do misy robota,zmiksować na gęsty krem . Przełożyć na ostudzony spód. Wyrównać krem , posypać borówkami na wiesz ścieramy dwie kostki gorzkiej czekolady. Polecam . Smacznego