Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z mascarpone i borówkami najlepsze ciasto choć lekki krem na bazie kremówki i mascarpone świetnie smakuje również z innymi owocami
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16816
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 590
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16816
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 590
Składniki
Zimne masło kroimy w kostkę dodajemy mąkę siekamy dodać cukier i 1 łyżkę wody i szybko zagnieść ciasto. Schładzany w lodówce przez 30 minut . Po tym czasie ciasto rozwałkować na dno formy od tarty 28 cm i boki formy też . Dno ciasta ponakluwac widelcem . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Grzałka górna i dolna pieczemy 25 minut (do czasu aż ładnie zarumieni się ). po tym czasie wyjąć i przestudzic.
Śmietankę kremówkę i serek mascarpone, cukier wkładamy do misy robota,zmiksować na gęsty krem . Przełożyć na ostudzony spód. Wyrównać krem , posypać borówkami na wiesz ścieramy dwie kostki gorzkiej czekolady. Polecam . Smacznego