Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny deserek na niedzielę.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19959
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3077
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4328
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19959
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3077
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4328
Składniki
Wykonanie: Do mąki wbić jajko, wlać stopione masło i smalec.
Zagnieść ciasto w międzyczasie podlewając wodą (około ½ szklanki), zawinąć w ściereczkę i potrzymać w lodówce około 3 godziny. Rabarbar obrać, pokroić, dodać cukry, podlać wodą i rozgotować, po czym ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość 3 cm i wyłożyć foremkę wcześniej wysmarowaną tłuszczem.
Spód posypać orzechami, następnie wiórkami kokosowymi.
Wyłożyć rabarbar (w razie potrzeby odcisnąć sok)
Zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 40 minut, a w międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno. Przełożyć do woreczka foliowego, wyciąć otwór i wycisnąć na tartę pod koniec pieczenia.
Zapiec jeszcze przez 5 minut i podawać zaraz po przestudzeniu.