Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na nadchodzacy truskawkowy sezon !
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Skladniki na ciasto zagniesc wszystkie razem i wlozyc do lodowki na okolo pol godziny, w tym czasie zmieszac pokruszone herbatniki z orzechamli i rozpuszczonym maslem ( powstanie cos w rodzaju mokrego piasku) i odstawic na bok, zagotowac mleko z makami az powstanie gesty budyn, odstawic az ostygnie zmiksowac na gladka mase zoltka z maslem i cukrem, dodajac stopniowo ugotowany budyn, powstala mase wstawic do ldowki, zagniecione ciasto wyjac z lodowki cienko rowalkowac i wyscielic nim forme do tarty, piec w piekarniku okolo 25 min w 200 stopniach, wyjac i na jeszcze cieple rownomiernie rozlozyc, dociskajac orzechowe ciasto, jak bedzie zimne nalozyc mase a na nia truskawki, wstawic do lodowki najlepiej na cala noc, smacznego zycze