Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na nadchodzacy truskawkowy sezon !
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Składniki
Skladniki na ciasto zagniesc wszystkie razem i wlozyc do lodowki na okolo pol godziny, w tym czasie zmieszac pokruszone herbatniki z orzechamli i rozpuszczonym maslem ( powstanie cos w rodzaju mokrego piasku) i odstawic na bok, zagotowac mleko z makami az powstanie gesty budyn, odstawic az ostygnie zmiksowac na gladka mase zoltka z maslem i cukrem, dodajac stopniowo ugotowany budyn, powstala mase wstawic do ldowki, zagniecione ciasto wyjac z lodowki cienko rowalkowac i wyscielic nim forme do tarty, piec w piekarniku okolo 25 min w 200 stopniach, wyjac i na jeszcze cieple rownomiernie rozlozyc, dociskajac orzechowe ciasto, jak bedzie zimne nalozyc mase a na nia truskawki, wstawic do lodowki najlepiej na cala noc, smacznego zycze