Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na nadchodzacy truskawkowy sezon !
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 300
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 300
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Składniki
Skladniki na ciasto zagniesc wszystkie razem i wlozyc do lodowki na okolo pol godziny, w tym czasie zmieszac pokruszone herbatniki z orzechamli i rozpuszczonym maslem ( powstanie cos w rodzaju mokrego piasku) i odstawic na bok, zagotowac mleko z makami az powstanie gesty budyn, odstawic az ostygnie zmiksowac na gladka mase zoltka z maslem i cukrem, dodajac stopniowo ugotowany budyn, powstala mase wstawic do ldowki, zagniecione ciasto wyjac z lodowki cienko rowalkowac i wyscielic nim forme do tarty, piec w piekarniku okolo 25 min w 200 stopniach, wyjac i na jeszcze cieple rownomiernie rozlozyc, dociskajac orzechowe ciasto, jak bedzie zimne nalozyc mase a na nia truskawki, wstawic do lodowki najlepiej na cala noc, smacznego zycze