Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochłaniają trochę czasu, lecz są bardzo smaczne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13177
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5428
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13177
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5428
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, jajka i sól. Szybko zagnieść, schładzać w lodówce min. 1 h.
Po tym czasie rozwałkować ciasto dość cienko i wyłożyć nim foremki tareletkowe wysmarowane masłem i oprószone mąką. Podpiec na złoty kolor w nagrzanym do 200 o C piekarniku.
Jabłka umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Rozgrzać na głębokiej patelni miód, smażyć na nim plasterki jabłek.
Usmażone jabłka wykładać na tarteletki i dekorować łyżeczką borówek.