Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochłaniają trochę czasu, lecz są bardzo smaczne :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9313
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9313
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, jajka i sól. Szybko zagnieść, schładzać w lodówce min. 1 h.
Po tym czasie rozwałkować ciasto dość cienko i wyłożyć nim foremki tareletkowe wysmarowane masłem i oprószone mąką. Podpiec na złoty kolor w nagrzanym do 200 o C piekarniku.
Jabłka umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Rozgrzać na głębokiej patelni miód, smażyć na nim plasterki jabłek.
Usmażone jabłka wykładać na tarteletki i dekorować łyżeczką borówek.