Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęczowy sernik z serków homogenizowanych
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1574
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231992
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5068
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1574
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231992
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5068
Składniki
Galaretki rozpuścić najlepiej na dwie tury. Najpierw przygotować trzy galaretki dwie rozpuścić w szklance wody, a jedną w półtorej szklanki wody. Wymieszać i odczekać do przestudzenia. Galaretka ma być płynna. Gdy pierwsze galaretki będą przestudzone przygotować kolejne 3 galaretki w ten sam sposób dwie rozpuścić w szklance wody a jedną w półtorej szklance. Każdą Galaretkę rozpuszczoną w szklance wody wymieszać z 200 ml serka homogenizowanego. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć folią pożyczą, a na dno ułożyć herbatniki. Wylewamy pierwszą warstwę z serkiem homogenizowanym. Wkładam do lodówki na ok. 15-20 minut. Wylewamy kolejną wartę z serkiem homogenizowanym i chłodzimy. Kolejno wylewamy warstwę galaretki bez serka homogenizowanego i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Gdy kolejne 3 galaretki przestygną powtarzamy tą samą czynność. Dwie galaretki łączymy z serkiem homogenizowanym a jedną zostawiamy. Wylewamy najpierw warstwy z serkiem homogenizowanym i na koniec warstwę czystej galaretki. W efekcie końcowym mamy herbatki, dwie warstwy galaretki z serkiem homogenizowanym, galaretkę, dwie warstwy galaretki z serkiem homogenizowanym, kończmy warstwą z samej galaretki. Smacznego!