Do góry

Desery Przepis na:

Tęczowy sernik z serków homogenizowanych

Tęczowy sernik z serków homogenizowanych

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 11001

Dodano:

Odsłon: 811

Tęczowy sernik z serków homogenizowanych

Składniki

  • Serek homogenizowany 800 ml
  • Galaretki 6 sztuk różne kolory
  • Herbatniki ok 18 sztuk
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tęczowy sernik z serków homogenizowanych

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić najlepiej na dwie tury. Najpierw przygotować trzy galaretki dwie rozpuścić w szklance wody, a jedną w półtorej szklanki wody. Wymieszać i odczekać do przestudzenia. Galaretka ma być płynna.

    Gdy pierwsze galaretki będą przestudzone przygotować kolejne 3 galaretki w ten sam sposób dwie rozpuścić w szklance wody a jedną w półtorej szklance.

    Każdą Galaretkę rozpuszczoną w szklance wody wymieszać z 200 ml serka homogenizowanego.

    Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć folią pożyczą, a na dno ułożyć herbatniki. Wylewamy pierwszą warstwę z serkiem homogenizowanym. Wkładam do lodówki na ok. 15-20 minut. Wylewamy kolejną wartę z serkiem homogenizowanym i chłodzimy. Kolejno wylewamy warstwę galaretki bez serka homogenizowanego i wkładamy do lodówki do schłodzenia.

    Gdy kolejne 3 galaretki przestygną powtarzamy tą samą czynność. Dwie galaretki łączymy z serkiem homogenizowanym a jedną zostawiamy.

    Wylewamy najpierw warstwy z serkiem homogenizowanym i na koniec warstwę czystej galaretki.

    W efekcie końcowym mamy herbatki, dwie warstwy galaretki z serkiem homogenizowanym, galaretkę, dwie warstwy galaretki z serkiem homogenizowanym, kończmy warstwą z samej galaretki.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń