Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję terrinę na słodko, zrobioną z galaretek owocowych i serka homogenizowanego. :) Bardzo smaczny deser z galaretek.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12104
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16926
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5547
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12104
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16926
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5547
Składniki
Galaretki na kostkę: agrestową - 1 opak. czarna porzeczka - 1 opak. pomarańczowa - 1 opak. Rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe i 1 agrestową zalewając trzema szklankami wrzącej wody dokładnie mieszając by galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia.
Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy.
Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki i 2 pucharków, tyle wychodzi z przepisu. Wierzch foremki pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy do lodówki na noc.
Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy z formy, kroimy w grubsze plastry i się delektujemy :) Smacznego :)