Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję terrinę na słodko, zrobioną z galaretek owocowych i serka homogenizowanego. :) Bardzo smaczny deser z galaretek.
Owocowy deser w sam raz na upały. Możemy użyć dowolnych owoców.
Odsłon: 846
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 313
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 313
Składniki
Galaretki na kostkę: agrestową - 1 opak. czarna porzeczka - 1 opak. pomarańczowa - 1 opak. Rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe i 1 agrestową zalewając trzema szklankami wrzącej wody dokładnie mieszając by galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia.
Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy.
Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki i 2 pucharków, tyle wychodzi z przepisu. Wierzch foremki pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy do lodówki na noc.
Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy z formy, kroimy w grubsze plastry i się delektujemy :) Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Bûche de Noël
Desery
Mannowiec czekoladowy Stefania
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Bûche de Noël
Pyszna, francuska rolada podawana na francuskich stołach w okresie Bożego nar...
Odsłon: 39
Mannowiec czekoladowy Stefania
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 313