Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowy deser w sam raz na upały. Możemy użyć dowolnych owoców.
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54670
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2905
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 603
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 602
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54670
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2905
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 603
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 602
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia.
Owoce myjemy, większe kroimy na kawałki i wsypujemy do silikonowej formy. Aby łatwiej wyjąć deser, możemy wyłożyć ją folią spożywczą. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Ozdabiamy owocami i miętą.