Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przy niedzieli proponuje trochę słodyczy w postaci włoskiego deseru tiramisu. Kalorii dużo ale raz w tygodniu można ???? Z tym przepisem tiramisu wychodzi bez używania blachy na zwykłej desce do krojenia ????
Tak jak wspomniałem nie potrzebujemy blachy, tylko deskę do krojenia moja miała wymiary 35×25 cm
Żółtka mamy już gotowe teraz należy ubić pianę z białek dodając pozostałe 4 łyżeczki cukru ( pamiętamy, że piana jest gotowa dopiero wtedy gdy po odwróceniu nie wypada z miski). Następnie serek przekładamy do miski dodajemy sparzone żółtka i pianę z białek, wszystko mieszamy na jednolitą masę ( masa powinna być słodka i powinno być czuć żółtka ). Gdy kawa ostygnie dodajemy do niej likier i mieszamy
Następnie biszkopty moczymy w mieszance kawy i likieru i układamy na przemiennie ( wzdłuż i w poprzek ) warstwami dodając pomiędzy masę z serka mascarpone. Warstwa masy powinna znajdować się na samej górze, wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą. Najlepiej gotowe ciasto zostawić na kilka godzin w lodówce. Smacznego !!
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 33
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 94
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 49
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1781
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 33
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 94
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 49
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1781
Składniki
Tak jak wspomniałem nie potrzebujemy blachy, tylko deskę do krojenia moja miała wymiary 35×25 cm
Żółtka mamy już gotowe teraz należy ubić pianę z białek dodając pozostałe 4 łyżeczki cukru ( pamiętamy, że piana jest gotowa dopiero wtedy gdy po odwróceniu nie wypada z miski). Następnie serek przekładamy do miski dodajemy sparzone żółtka i pianę z białek, wszystko mieszamy na jednolitą masę ( masa powinna być słodka i powinno być czuć żółtka ). Gdy kawa ostygnie dodajemy do niej likier i mieszamy
Następnie biszkopty moczymy w mieszance kawy i likieru i układamy na przemiennie ( wzdłuż i w poprzek ) warstwami dodając pomiędzy masę z serka mascarpone. Warstwa masy powinna znajdować się na samej górze, wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą. Najlepiej gotowe ciasto zostawić na kilka godzin w lodówce. Smacznego !!
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 49
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 120