Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przy niedzieli proponuje trochę słodyczy w postaci włoskiego deseru tiramisu. Kalorii dużo ale raz w tygodniu można ???? Z tym przepisem tiramisu wychodzi bez używania blachy na zwykłej desce do krojenia ????
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Tak jak wspomniałem nie potrzebujemy blachy, tylko deskę do krojenia moja miała wymiary 35×25 cm
Żółtka mamy już gotowe teraz należy ubić pianę z białek dodając pozostałe 4 łyżeczki cukru ( pamiętamy, że piana jest gotowa dopiero wtedy gdy po odwróceniu nie wypada z miski). Następnie serek przekładamy do miski dodajemy sparzone żółtka i pianę z białek, wszystko mieszamy na jednolitą masę ( masa powinna być słodka i powinno być czuć żółtka ). Gdy kawa ostygnie dodajemy do niej likier i mieszamy
Następnie biszkopty moczymy w mieszance kawy i likieru i układamy na przemiennie ( wzdłuż i w poprzek ) warstwami dodając pomiędzy masę z serka mascarpone. Warstwa masy powinna znajdować się na samej górze, wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą. Najlepiej gotowe ciasto zostawić na kilka godzin w lodówce. Smacznego !!