Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu przygotowane na święto Trzech Króli. Przepis prosty i szybki a deser pyszny. Polecam
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1165
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1165
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Jajka , żółtko oraz cukier dobrze ubić - utrzeć na puszystą masę, cały czas ubijając dodawać porcjami serek mascarpone. Na dnie prostokątnego naczynia ułożyć połowę namoczonych w kawie biszkoptów, na biszkoptach rozprowadzić połowę masy z mascarpone , następnie ułożyć pozostałe biszkopty również namoczone w kawie i na wierzch rozłożyć pozostałą masę z mascarpone. Naczynie zakryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem deser - tiramisu oprószyć kakao. Smacznego
Deser tiramisu w przekroju. Moje tiramisu przygotowałam w naczyniu żaroodpornym. Smacznego