Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu przygotowane na święto Trzech Króli. Przepis prosty i szybki a deser pyszny. Polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31009
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5478
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31009
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5478
Składniki
Jajka , żółtko oraz cukier dobrze ubić - utrzeć na puszystą masę, cały czas ubijając dodawać porcjami serek mascarpone. Na dnie prostokątnego naczynia ułożyć połowę namoczonych w kawie biszkoptów, na biszkoptach rozprowadzić połowę masy z mascarpone , następnie ułożyć pozostałe biszkopty również namoczone w kawie i na wierzch rozłożyć pozostałą masę z mascarpone. Naczynie zakryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem deser - tiramisu oprószyć kakao. Smacznego
Deser tiramisu w przekroju. Moje tiramisu przygotowałam w naczyniu żaroodpornym. Smacznego