Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i smaczny deser ale bez dodatku surowych jajek.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Dno prostokątnej tortownicy o wymiarach 25/35 cm wyłożyć biszkoptami, które dosłownie na sekundę zanurzamy w zimnym, mocnym i gorzkim naparze kawowoym . Do głębokiej miski wlać mocno schłodzoną śmietanę, dodać serek mascarpone i cukier z prawdziwą wanilią. Ubić na puszystą masę. Połowę masy wyłożyć na nasączone kawą biszkopty. Oprószyć ciemnym kakao. Ułożyć następną warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć resztą masy. Tortownicę przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki by masa dobrze stężała. Następnego dnia, folię ściągamy i przy pomocy sitka oprószamy deser obficie gorzkim, ciemnym kakao.