Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba polecać. Po prostu rozpływa się w ustach!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
Żółtka ubijamy na biało z cukrem, dodajemy bardzo powoli serek mascarpone, delikatnie miksujemy aż masa będzie gładka i bardzo delikatna.
Biszkopty moczymy dość mocno w mieszance kawy i likieru, (ale nie tak by się rozwalały).
Połowę namoczonych biszkoptów układamy na blaszce, posypujemy kakao na to kładziemy połowę masy serowej i ponownie posypujemy kakao. Następnie wykładamy drugą część biszkoptów namoczonych i resztę masy.
Na sam koniec dekorujemy wzorkami z kakao.