Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba polecać. Po prostu rozpływa się w ustach!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Żółtka ubijamy na biało z cukrem, dodajemy bardzo powoli serek mascarpone, delikatnie miksujemy aż masa będzie gładka i bardzo delikatna.
Biszkopty moczymy dość mocno w mieszance kawy i likieru, (ale nie tak by się rozwalały).
Połowę namoczonych biszkoptów układamy na blaszce, posypujemy kakao na to kładziemy połowę masy serowej i ponownie posypujemy kakao. Następnie wykładamy drugą część biszkoptów namoczonych i resztę masy.
Na sam koniec dekorujemy wzorkami z kakao.