Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tiramisu z truskawkami zapraszam jak robię
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11142
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5134
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11142
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5134
Składniki
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku odstawiam by ostygła i do zamrażarki by szybciej stężała ma być na poł lejąca .Truskawki myje i kroje w ćwiartki .Polowa nasączonych u mnie w kompocie biszkoptów wykladam dno szklanego naczynia, każde ciasteczko zanudzam na chwile w płynie ,gdy macie blaszkę wyłóżcie folią spożywczą .
Do miski daje cukier puder serek mascarpone i schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno .Polowe śmietany wykladam na pierwsza warstwę biszkoptów na nią polowa truskawek i następna warstwa biszkoptów wcześniej nasączonych i wykladam pozostałą masę śmietanową i wykladam resztę truskawek całość zalewam lekko tężejącą galaretką i wstawiam do całkowitego stężenia do lodówki na kilka godzin lub na całą noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .