Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tiramisu z truskawkami zapraszam jak robię
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10003
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 554
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10003
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 554
Składniki
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku odstawiam by ostygła i do zamrażarki by szybciej stężała ma być na poł lejąca .Truskawki myje i kroje w ćwiartki .Polowa nasączonych u mnie w kompocie biszkoptów wykladam dno szklanego naczynia, każde ciasteczko zanudzam na chwile w płynie ,gdy macie blaszkę wyłóżcie folią spożywczą .
Do miski daje cukier puder serek mascarpone i schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno .Polowe śmietany wykladam na pierwsza warstwę biszkoptów na nią polowa truskawek i następna warstwa biszkoptów wcześniej nasączonych i wykladam pozostałą masę śmietanową i wykladam resztę truskawek całość zalewam lekko tężejącą galaretką i wstawiam do całkowitego stężenia do lodówki na kilka godzin lub na całą noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .