Do góry

Desery Przepis na:

Tonka Panna Cotta z mango sosem

Tonka Panna Cotta z mango sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 63

Tonka Panna Cotta z mango sosem. Klasyczny wloski deser.Prosty w wykonaniu i przepyszny!POLECAM!

Składniki

  • 400ml smietany kremówki
  • 40g cukru
  • 4 platki zelatyny,pól ziarenka Tonki lub pasty z Tankowca wonnego
  • Sos z Mango: 1dojrzale mango 50ml soku pomaranczowego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tonka Panna Cotta z mango sosem

Przygotowanie

  1. Smietanke gotujemy z cukrem i z pasta Tankowca lub jego ziarenko.Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Gdy smietanka zaczyna sie gotowac ,zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok na pare minut.Nastepnie dodajemy dobrze odcisnieta zelatyne i dobrze mieszamy.Panna Cotta jest gotowa.Wlewamy do fotemek lub filizanki i wkladamy najlepiej na noc do lodówki.

  2. nastepnie za pomoca letniej wody wykladamy Panne Cotte na talerz.Obrane i zmiksowane mango gotujemy krótko z sokiem pomaranczowym,i zostawiamy do ostygniecia.Gdy sos jest juz zimny dekorujemy z Panna Cotta na talerzu!

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń