Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty w smaku, mocno czekoladowo-orzechowy torcik, który z pewnością zrobi furorę. Można przyozdobić go owocami sezonowymi lub orzechami.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Masło roztapiamy w małym garnku lub na patelni. Dodajemy połamaną czekoladę, intensywnie mieszamy, ściągamy z ognia kiedy się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia. W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy masło z czekoladą, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę. Wylewamy do tortownicy 18cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 35 minut.
Krem orzechowy: mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy ze sobą. Bita śmietana: bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Upieczone ciasto przekrawamy na 3 części. Przekładamy je kremem orzechowym, na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Wygładzamy boki. Na wierzch układamy owoce sezonowe lub orzechy.