Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z dodatkiem wiśni.
Biszkopt.
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić z cukrem,dodaj żółtka, olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszaj.Blachę o wymiarach 26x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Po upieczeniu wystudź i przetnij na 3 blaty
Śmietanę rozleje do dwóch gatunków po 0,5l . Do jednego dodaj białą czekoladą a do drugiego gorzką.Obie zagotuj zostaw do wystygnięcia i wstaw do lodówki na całą noc.Wiśnie odsącz na sicie sok zostaw do nasączenia biszkoptu możesz do soku dodać 2 łyżki spirytusu.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu zostaw do lekkiego stężenia.
Śmietanę ubić każdą osobno około 3 minut.Do kremu z gorzką czekoladą dodaj trochę wiśni resztę zostaw na wierzch tortu.
Pierwszy blat nasącz sokiem z wiśni połóż krem z ciemną czekoladą na nią połóż kolejny biszkopt nasącz i masę z białą czekoladą (trochę zostaw na wierzch) przykryj ostatnim biszkoptem nasącz i posmaruj cienko białym kremem.Na wierz rozłóż wiśnie i zalej tężejącą galaretką.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.Smacznego .Zamiast wiśni możesz użyć innych owoców np.truskawek czy malin wtedy użyj takiego smaku galaretki jak owoce.
Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej p...
Odsłon: 1252
Lekki,kwaskowy orzeźwiający torcik śmietankowy z dodatkiem wiśni na kakaowym...
Odsłon: 5166
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 66
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 62
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 66
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 62
Składniki
Biszkopt. Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić z cukrem,dodaj żółtka, olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszaj.Blachę o wymiarach 26x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Po upieczeniu wystudź i przetnij na 3 blaty
Śmietanę rozleje do dwóch gatunków po 0,5l . Do jednego dodaj białą czekoladą a do drugiego gorzką.Obie zagotuj zostaw do wystygnięcia i wstaw do lodówki na całą noc.Wiśnie odsącz na sicie sok zostaw do nasączenia biszkoptu możesz do soku dodać 2 łyżki spirytusu.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu zostaw do lekkiego stężenia.
Śmietanę ubić każdą osobno około 3 minut.Do kremu z gorzką czekoladą dodaj trochę wiśni resztę zostaw na wierzch tortu.
Pierwszy blat nasącz sokiem z wiśni połóż krem z ciemną czekoladą na nią połóż kolejny biszkopt nasącz i masę z białą czekoladą (trochę zostaw na wierzch) przykryj ostatnim biszkoptem nasącz i posmaruj cienko białym kremem.Na wierz rozłóż wiśnie i zalej tężejącą galaretką.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.Smacznego .Zamiast wiśni możesz użyć innych owoców np.truskawek czy malin wtedy użyj takiego smaku galaretki jak owoce.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 48
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208