Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik makowy na cieplejsze dni
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4081
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423213
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4081
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423213
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2629
Składniki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka po jednym, następnie kokos, mak ciągle miksując i proszek do pieczenia. Wlać na blaszkę piec 15-20 min,. w temp. 180 stopni C.
2 kg jabłek smażymy z jednym opakowaniem cukru waniliowego i cynamonem ( według uznania). Ostudzone mieszamy z rozpuszczonymi w niewielkiej ilości wodzie dwoma galaretkami agrestowymi lub cytrynowymi i po ostudzeniu aby były zimne nakładamy na spód makowo -kokosowy.
Na wystudzone jabłka nakładamy ciepły budyń śmietankowy ugotowany w mniejszych ilościach mleka niż podany na torebkach aby był gęstszy. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.