Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,lekki deserek na każdą porę roku :) smakuje dzieciom i nie tylko :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12413
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12413
Składniki
Gotujemy na mleku kaszę manną.Do ciepłej kaszy wsypujemy cukier,mieszamy do rozpuszczenia.Odstawiamy kaszę do ostygnięcia.Ucieramy mikserem margarynę.Do margaryny dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i po 1 żółtku,cały czas ucierając.
Na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody(około pół szklanki) żelatynę. Masę dzielimy na dwie części.Do jednej dodajemy łyżkę kakao,druga pozostaje jasna.
Dno tortownicy wykładamy umoczonymi w płynnej galaretce biszkoptami.Biszkopty zalewamy warstwą tężącej galaretki (tą co maczaliśmy biszkopty).Wstawiamy do lodówki.
Na stężałą galaretkę wylewamy masę kakaową.Kolejna warstwa to galaretka,potem jasna masa i ponownie galaretka.Przed wylaniem każdej kolejnej warstwy należy zaczekać,aby poprzednia stężała.
Do mas i galaretek można dodawać owoce sezonowe lub z puszki SMACZNEGO!!!!