Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawki.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Wykonanie polewy: Cukier wymieszać ze śmietaną i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, Następnie zdjąć z ognia, wsypać kakao, utrzeć i gdy polewa zacznie gęstnieć wylać na torcik i ponownie wstawić do lodówki. Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w grubszą kostkę, włożyć do rondelka, podlać kilkoma łyżkami wody i udusić z cukrami (nie rozgotować). Ze zmielonych orzechów odłożyć 4 łyżki a resztę wymieszać w rondelku z cukrem pudrem, śmietaną i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając aby powstała gęsta masa. Następnie dno i boki foremki wyłożyć biszkoptami, posypać 2 łyżkami mielonych orzechów wymieszanych z 1 łyżką bułki tartej. Nałożyć usmażone jabłka i posypać resztą orzechów. Na górę wyłożyć masę orzechową, starannie i delikatnie wyrównać i wstawić do lodówki.