Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatwo. Poradzi sobie z nim każdy niedoświadczony cukiernik.
mikser, piekarnik
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1622
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7382
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2878
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1622
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7382
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2878
Składniki
Tortownicę wysmarować masłem i obsypać mąką. Cytrynę wyszorować. Umyć i obrać jabłka. 2 jabłka zetrzeć, a jedno pokroić w półplasterki. Jabłka skropić sokiem z cytryny.
Ciepłe, miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać pojedydynczo jajka ciągle mieszając. Dodać startą skórkę cytryny. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać starte jabłka, wymieszać.
Ułożyć na cieście plasterki jabłek.
Wierzch posmarować borówkami.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175°C na góra-dół.
Smacznego! :)