Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatwo. Poradzi sobie z nim każdy niedoświadczony cukiernik.
mikser, piekarnik
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1404
Składniki
Tortownicę wysmarować masłem i obsypać mąką. Cytrynę wyszorować. Umyć i obrać jabłka. 2 jabłka zetrzeć, a jedno pokroić w półplasterki. Jabłka skropić sokiem z cytryny.
Ciepłe, miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać pojedydynczo jajka ciągle mieszając. Dodać startą skórkę cytryny. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać starte jabłka, wymieszać.
Ułożyć na cieście plasterki jabłek.
Wierzch posmarować borówkami.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175°C na góra-dół.
Smacznego! :)