Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatwo. Poradzi sobie z nim każdy niedoświadczony cukiernik.
mikser, piekarnik
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Tortownicę wysmarować masłem i obsypać mąką. Cytrynę wyszorować. Umyć i obrać jabłka. 2 jabłka zetrzeć, a jedno pokroić w półplasterki. Jabłka skropić sokiem z cytryny.
Ciepłe, miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać pojedydynczo jajka ciągle mieszając. Dodać startą skórkę cytryny. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać starte jabłka, wymieszać.
Ułożyć na cieście plasterki jabłek.
Wierzch posmarować borówkami.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175°C na góra-dół.
Smacznego! :)