Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna. Delikatna, chrupiąca z zewnątrz, piankowa, delikatna w środku. Deser idealny :-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336882
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424569
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336882
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424569
Składniki
W misie miksera ubić białka na sztywną pianę, Stopniowo dodawac cukier cały czas miksując, do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodać ocet, zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać szpatułką. Blachę od piekarnika wyłozyć papierem do pieczenia i narysowac na nim okrąg ok. 23cm. Wyłozyć mase bezową i uformować w "kopiec" wyrównując boki łyzką. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Bezę piekę dzień wczesniej. Godzinę przed podaniem ubić na sztywno śmietankę i wyłożyć ją na bezę. Mozna dodać śmietan-fix ale nie jest to konieczne. Udekorowac ulubionymi owocami. Smacznego :-)