Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, pysznie, kolorowo, wiosennie
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9348
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1143
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9348
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1143
Składniki
CIASTO: jajka + cukier + cukier waniliowy ucieramy/miksujemy/ na gładką, puszystą masę
Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
Całość przelewamy do wysmarowanej lub wyłożonej formy np. średniej tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 50-60 minut na złoty kolor.
Ciasto wystudzamy
MASA: 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką. Dolny blat ew. nasączamy ponczem (sok z cytryny+cukier+woda+alkohol) smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem kładziemy połowę bitej śmietany. Przykrywamy blatem, nasączamy, kładziemy drugą część b/ś. Ostatni blat lekko nasączamy i kładziemy na wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki. W garnku gotujemy wodę, wstawiamy miskę tak by nie dotykała wody i wkładamy połamaną czekoladę, rozpuszczamy. Gotową polewą dekorujemy ciasto wg. własnego pomysłu. Smacznego!