Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, pysznie, kolorowo, wiosennie
CIASTO: jajka + cukier + cukier waniliowy ucieramy/miksujemy/ na gładką, puszystą masę
Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
Całość przelewamy do wysmarowanej lub wyłożonej formy np. średniej tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 50-60 minut na złoty kolor.
Ciasto wystudzamy
MASA: 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką. Dolny blat ew. nasączamy ponczem (sok z cytryny+cukier+woda+alkohol) smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem kładziemy połowę bitej śmietany. Przykrywamy blatem, nasączamy, kładziemy drugą część b/ś. Ostatni blat lekko nasączamy i kładziemy na wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki. W garnku gotujemy wodę, wstawiamy miskę tak by nie dotykała wody i wkładamy połamaną czekoladę, rozpuszczamy. Gotową polewą dekorujemy ciasto wg. własnego pomysłu. Smacznego!
Fajny pomysł na obiad dla amatorów makaronu.
Odsłon: 212
Szpinakowo- pomidorowo- cukiniowy.
Odsłon: 1393
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4150
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 103
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 144
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1797
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4150
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 103
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 144
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1797
Składniki
CIASTO: jajka + cukier + cukier waniliowy ucieramy/miksujemy/ na gładką, puszystą masę
Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
Całość przelewamy do wysmarowanej lub wyłożonej formy np. średniej tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 50-60 minut na złoty kolor.
Ciasto wystudzamy
MASA: 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką. Dolny blat ew. nasączamy ponczem (sok z cytryny+cukier+woda+alkohol) smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem kładziemy połowę bitej śmietany. Przykrywamy blatem, nasączamy, kładziemy drugą część b/ś. Ostatni blat lekko nasączamy i kładziemy na wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki. W garnku gotujemy wodę, wstawiamy miskę tak by nie dotykała wody i wkładamy połamaną czekoladę, rozpuszczamy. Gotową polewą dekorujemy ciasto wg. własnego pomysłu. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 54