Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 350
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4949
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 115
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 161
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 350
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4949
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 115
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 161
Składniki
Formę wyścielamy folią spożywczą. Rozrabiamy galaretkę miętowo jabłkową. Wlewamy do formy ,wkładamy do lodówki. Jak galaretka stężeje rozrabiamy pomarańczową i wylewamy na stężałą. Odkładamy do lodówki. Winogrona przekrajamy na pół i wykładamy na galaretkę. 2 łyżeczki żelatyny rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody ,schładzamy. Pół kubka śmietany ubijamy z cukrem pudrem dodajemy 50 ml grenadyny (można dać inny syrop do zabarwienia np malinowy) ,pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dobrze mieszamy. Wlewamy do formy i odstawiamy do lodówki do stężenia. W tym czasie rozrabiamy cytrynową i odkładamy do stężenia. Następnie kroimy ją na kawałki układając w formie. Ubijamy pozostałą śmietanę z cukrem wanilinowym. Rozrabiamy 2 łyżeczki żelatyny w gorącej wodzie ,schładzamy. Wlewamy do bitej śmietany i dokładnie mieszamy. Wlewamy do formy ,na wierzch delikatnie układamy herbatniki.