Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30437
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4157
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 865
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30437
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4157
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 865
Składniki
Formę wyścielamy folią spożywczą. Rozrabiamy galaretkę miętowo jabłkową. Wlewamy do formy ,wkładamy do lodówki. Jak galaretka stężeje rozrabiamy pomarańczową i wylewamy na stężałą. Odkładamy do lodówki. Winogrona przekrajamy na pół i wykładamy na galaretkę. 2 łyżeczki żelatyny rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody ,schładzamy. Pół kubka śmietany ubijamy z cukrem pudrem dodajemy 50 ml grenadyny (można dać inny syrop do zabarwienia np malinowy) ,pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dobrze mieszamy. Wlewamy do formy i odstawiamy do lodówki do stężenia. W tym czasie rozrabiamy cytrynową i odkładamy do stężenia. Następnie kroimy ją na kawałki układając w formie. Ubijamy pozostałą śmietanę z cukrem wanilinowym. Rozrabiamy 2 łyżeczki żelatyny w gorącej wodzie ,schładzamy. Wlewamy do bitej śmietany i dokładnie mieszamy. Wlewamy do formy ,na wierzch delikatnie układamy herbatniki.