Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, pyszny
Białka w tem. pokojowej ubijamy. Gdy piana zacznie trzymać kształt dodajemy cukier kryształ. Cukier dodajemy w malutkich porcjach i bardzo pomału. Przed kolejnym dodawaniem pomiksujmy trochę by cy=ukier miał szansę się rozpuścić (jeśli upieczemy bezę z zostawionymi wyraźnymi kryształkami wyjdzie brązowa).
Na koniec dodajemy również pomału sok z cytryny.
Formujemy dwa blaty (łyżką na papierze do pieczenia. Ja robię to na blachach z piekarnika (cyli duże ok. 40 cm). Blachy układam piętrowo a po godz. zamieniam je miejscami.
Blaty pieczemy (a właściwie suszymy) w tem, 100 lub 90 stopni. Piekarnik nagrzewamy wcześniej. I tak po godz. suszenia mamy beżę dośćmiękką w środku, ja wolę te bardzij suche dlatego zostawiam blaty nawet do 2 godz. Takie bezy pod przykryciem mogą leżeć długi czas.
Krem: schłodzoną śmietanke ubijam, po ubiciu dodaję cukier puder i na koniec serek mascarpone (szybko łączę mikserem by masa została dość twarda). Grubą warstwę kłądę na 1 blat i wciskamw nią owoce drobno pokrojone. Przykrywam i 2 blat smaruje cinką warstwą kremu ( by lepiej trzymały sę owoce). Dobre, efektowne, polecam
Przepis na sernik na kakaowym spodzie wraz z filmem.
Odsłon: 19680
Aż trudno uwierzyć, że tak szybki w przygotowaniu wypiek jest tak smaczny:)....
Odsłon: 32258
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 462
Przepis na sernik na kakaowym spodzie wraz z filmem.
Odsłon: 19680
Aż trudno uwierzyć, że tak szybki w przygotowaniu wypiek jest tak smaczny:)....
Odsłon: 32258
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 462
Składniki
Białka w tem. pokojowej ubijamy. Gdy piana zacznie trzymać kształt dodajemy cukier kryształ. Cukier dodajemy w malutkich porcjach i bardzo pomału. Przed kolejnym dodawaniem pomiksujmy trochę by cy=ukier miał szansę się rozpuścić (jeśli upieczemy bezę z zostawionymi wyraźnymi kryształkami wyjdzie brązowa). Na koniec dodajemy również pomału sok z cytryny. Formujemy dwa blaty (łyżką na papierze do pieczenia. Ja robię to na blachach z piekarnika (cyli duże ok. 40 cm). Blachy układam piętrowo a po godz. zamieniam je miejscami. Blaty pieczemy (a właściwie suszymy) w tem, 100 lub 90 stopni. Piekarnik nagrzewamy wcześniej. I tak po godz. suszenia mamy beżę dośćmiękką w środku, ja wolę te bardzij suche dlatego zostawiam blaty nawet do 2 godz. Takie bezy pod przykryciem mogą leżeć długi czas. Krem: schłodzoną śmietanke ubijam, po ubiciu dodaję cukier puder i na koniec serek mascarpone (szybko łączę mikserem by masa została dość twarda). Grubą warstwę kłądę na 1 blat i wciskamw nią owoce drobno pokrojone. Przykrywam i 2 blat smaruje cinką warstwą kremu ( by lepiej trzymały sę owoce). Dobre, efektowne, polecam
Przepisy Desery
Desery
CIASTO SNIKERS
Desery
Placek serowo - makowy z owocami
Desery
Szybkie ciasto bananowe z borówkami
Desery
Włoskie ciasto Margherita
CIASTO SNIKERS
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 80
Placek serowo - makowy z owocami
Dzisiaj polecam smaczny placek serowo- makowy z dodatkiem brzoskwiń z puszki....
Odsłon: 64