Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo modny tort z cyframi. Tort udekorowany owocami i ozdobami z mleka w proszku.Tort okazjonalny, jubileuszowy,imprezowy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiewać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszać łopatką, dolewając też olej. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika,obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i odstawić do przestygnięcia.Drugi biszkopt upiec tak samo.
Z papieru wyciąć szablony z cyferek. W/g szablonów wyciąć cyferki na dwóch biszkoptach. Po cyferce ułożyć na paterze i nasączyć jakimś sokiem, albo wodą z cytryną, czy kawą.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić, przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Serek zmiksować, dolewając śmietankę czekoladową.Następnie dosypywać krem w proszku i zmiksować.Przełożyć do rękawa cukierniczego a dużą tylką z okrągłą końcówką.Z połowy kremu, zrobić rozetki na całej powierzchni cyferek. Posypać połową borówek. Przykryć następnymi cyferkami z biszkoptu i nasączyć. Z reszty kremu zrobić tak samo rozetki. Torciki schłodzić w lodówce.
dekoracja-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem, ekstraktem i stopniowo dodawanym mlekiem. Zagnieść jak na twarde ciasto.Podzielić na kawałki i zafarbować jadalnymi barwnikami.Za pomocą silikonowych foremek wycisnąć wzory.
Dekoracje i owoce ułożyć na torcie. Przed podaniem można wokół tortu, na paterę ułożyć różne owoce.