Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy smaki lodów, odpowiednio ze sobą zestawione, poprzeplatane z warstwami skruszonych ciasteczek i otulone chrupiącymi rurkami, tworzą elegancką i pyszną całość. Każdy kawałek lodowego tortu jest wyjątkowo smaczny i orzeźwiający. Idealny na upały!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22059
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 94
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 372
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 100
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22059
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 94
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 372
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 100
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Składniki
6 ciasteczek i 3 wafelki kroimy na małe kawałki.
Brzeg tortownicy wykładamy rurkami waflowymi, a na dno wysypujemy pokrojone wafelki i ciasteczka. (Powinna zostać nam w zapasie jedna waflowa rurka, którą wykorzystamy później do ozdoby).
Blendujemy ze sobą litr lodów, kakao oraz 2 łyżki śmietany. Gałkę otrzymanych lodów przekładamy na talerzyk i chowamy na później do zamrażarnika. Pozostałą masę przekładamy do wyłożonej ciasteczkami tortownicy.
Na masę kakaową wykładamy litr lodów waniliowych.
Pozostałe ciasteczka i wafelki kroimy na drobno i wysypujemy na masę z waniliowych lodów.
Pozostały litr lodów blendujemy z 6 cioma truskawkami. Masę truskawkową wykładamy na pokruszone ciasteczka i wafelki. Wkładamy do zamrażalnika przynajmniej na 4h, a najlepiej na całą noc.
ZDOBIENIE: Zdejmujemy obręcz tortownicy. Na środku tortu kładziemy gałkę lodów, truskawkę oraz waflową rurkę.
Pozostałą śmietanę ubijamy. Przekładamy do rękawa do zdobienia, z końcówką typu: ‘zamknięta gwiazda’. Wykonujemy śmietanowe zdobienia dookoła góry tortu. Gotowy tort przechowujemy w zamrażalniku!