Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy smaki lodów, odpowiednio ze sobą zestawione, poprzeplatane z warstwami skruszonych ciasteczek i otulone chrupiącymi rurkami, tworzą elegancką i pyszną całość. Każdy kawałek lodowego tortu jest wyjątkowo smaczny i orzeźwiający. Idealny na upały!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4164
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 165
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 676
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3510
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 721
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4164
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 165
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 676
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3510
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 721
Składniki
6 ciasteczek i 3 wafelki kroimy na małe kawałki.
Brzeg tortownicy wykładamy rurkami waflowymi, a na dno wysypujemy pokrojone wafelki i ciasteczka. (Powinna zostać nam w zapasie jedna waflowa rurka, którą wykorzystamy później do ozdoby).
Blendujemy ze sobą litr lodów, kakao oraz 2 łyżki śmietany. Gałkę otrzymanych lodów przekładamy na talerzyk i chowamy na później do zamrażarnika. Pozostałą masę przekładamy do wyłożonej ciasteczkami tortownicy.
Na masę kakaową wykładamy litr lodów waniliowych.
Pozostałe ciasteczka i wafelki kroimy na drobno i wysypujemy na masę z waniliowych lodów.
Pozostały litr lodów blendujemy z 6 cioma truskawkami. Masę truskawkową wykładamy na pokruszone ciasteczka i wafelki. Wkładamy do zamrażalnika przynajmniej na 4h, a najlepiej na całą noc.
ZDOBIENIE: Zdejmujemy obręcz tortownicy. Na środku tortu kładziemy gałkę lodów, truskawkę oraz waflową rurkę.
Pozostałą śmietanę ubijamy. Przekładamy do rękawa do zdobienia, z końcówką typu: ‘zamknięta gwiazda’. Wykonujemy śmietanowe zdobienia dookoła góry tortu. Gotowy tort przechowujemy w zamrażalniku!