Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na tort jest zawsze dobra pora. Tez pieczecie je w domu tak bez okazji ? Bo ja tak. Najbardziej lubię z owocami i tym razem padło na maliny. Dodatek świeżej mięty nadaje tortom ciekawego smaku.
Na dnie tortownicy o średnicy 23 cm położyć papier do pieczenia.
Potem białka ubić z cukrem.
Następnie nadal ubijać i dodawać po jednym żółtku.
Na koniec porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec około 35-40 minut w temperaturze 160 stopni.
Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na dwa placki.
Każdy z nich nasączyć ulubionym ponczem lub wodą z sokiem z cytryny.
Mascarpone utrzeć z cukrem, wlać śmietanę i ubijać aż śmietana będzie odpowiedniej konsystencji.
Pierwszy placek ułożyć na paterze lub talerzu, wyłożyć porcję śmietany, rozłożyć maliny i zakryć drugim plackiem.
Resztą śmietany posmarować boki i wierzch tortu a także udekorować za pomocą dowolnej tylki.
Na sam koniec wykończyć malinami i miętą.
Tort chłodzić w lodówce około 3 godziny.
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 79
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 78
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 69
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 79
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 78
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 69
Składniki
Na dnie tortownicy o średnicy 23 cm położyć papier do pieczenia. Potem białka ubić z cukrem. Następnie nadal ubijać i dodawać po jednym żółtku. Na koniec porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec około 35-40 minut w temperaturze 160 stopni. Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na dwa placki. Każdy z nich nasączyć ulubionym ponczem lub wodą z sokiem z cytryny.
Mascarpone utrzeć z cukrem, wlać śmietanę i ubijać aż śmietana będzie odpowiedniej konsystencji.
Pierwszy placek ułożyć na paterze lub talerzu, wyłożyć porcję śmietany, rozłożyć maliny i zakryć drugim plackiem. Resztą śmietany posmarować boki i wierzch tortu a także udekorować za pomocą dowolnej tylki. Na sam koniec wykończyć malinami i miętą. Tort chłodzić w lodówce około 3 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 50
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208