Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort nie jest za słodki i niezbyt skomplikowany :) najlepiej smakuje na drugi dzień:) oczywiście mocno schłodzony :) [włożyłam go do lodówki na 24 godziny]. Trafił w gust Solenizantki i gości :)
Ciasto orzechowe:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Łączymy i dosypujemy migdały orzechy i bułkę tartą. Smarujemy tortownice [24 cm] margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy do suchego patyczka ok 30 minut w 170 stopniach ale czas zależy od piekarnik lepiej sprawdzać.schładzamy dzielimy na 2 blaty.
Ciasto kokosowe:
Ubijamy białka na sztywno i powoli dodajemy cukier a następnie kokos. Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy na złoty kolor .
Krem budyniowy:
1 i 1/2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. w 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy mąki i łączymy z żółtkami. Całość wlewamy do gotującego się mleka energicznie mieszamy żeby nie zrobiły się grudki. Studzimy i ucieramy z masłem. Na końcu dodajemy cappuccino i miksujemy do połączenia składników.
krem dzielimy na 3 części.
przełożenie
ciasto orzechowe-krem-ciasto kokosowe-krem-ciasto orzechowe-krem
dekorujemy.
Smacznego !
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 172
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 188
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 53
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 104
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 87
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 172
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 188
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 53
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 104
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Łączymy i dosypujemy migdały orzechy i bułkę tartą. Smarujemy tortownice [24 cm] margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy do suchego patyczka ok 30 minut w 170 stopniach ale czas zależy od piekarnik lepiej sprawdzać.schładzamy dzielimy na 2 blaty. Ciasto kokosowe: Ubijamy białka na sztywno i powoli dodajemy cukier a następnie kokos. Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy na złoty kolor .
Krem budyniowy: 1 i 1/2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. w 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy mąki i łączymy z żółtkami. Całość wlewamy do gotującego się mleka energicznie mieszamy żeby nie zrobiły się grudki. Studzimy i ucieramy z masłem. Na końcu dodajemy cappuccino i miksujemy do połączenia składników. krem dzielimy na 3 części. przełożenie ciasto orzechowe-krem-ciasto kokosowe-krem-ciasto orzechowe-krem dekorujemy. Smacznego !
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 40
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 38