Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort nie jest za słodki i niezbyt skomplikowany :) najlepiej smakuje na drugi dzień:) oczywiście mocno schłodzony :) [włożyłam go do lodówki na 24 godziny]. Trafił w gust Solenizantki i gości :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Łączymy i dosypujemy migdały orzechy i bułkę tartą. Smarujemy tortownice [24 cm] margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy do suchego patyczka ok 30 minut w 170 stopniach ale czas zależy od piekarnik lepiej sprawdzać.schładzamy dzielimy na 2 blaty. Ciasto kokosowe: Ubijamy białka na sztywno i powoli dodajemy cukier a następnie kokos. Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy na złoty kolor .
Krem budyniowy: 1 i 1/2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. w 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy mąki i łączymy z żółtkami. Całość wlewamy do gotującego się mleka energicznie mieszamy żeby nie zrobiły się grudki. Studzimy i ucieramy z masłem. Na końcu dodajemy cappuccino i miksujemy do połączenia składników. krem dzielimy na 3 części. przełożenie ciasto orzechowe-krem-ciasto kokosowe-krem-ciasto orzechowe-krem dekorujemy. Smacznego !