Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was rewelacyjny tort orzechowy. To zdecydowanie mój ulubiony który robię przy każdej okazji. Ma fajną masę z cukierków Michałków z dodatkiem kawy. Polecam wypróbować przepis.
Z białek ubijamy pianę na sztywno a pod koniec delikatnie, stopniowo wsypujemy cukier. Po bardzo dobrym ubiciu dodajemy żółtka również stopniowo oraz wodę. Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy. Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie, stopniowo wsypujemy resztę składników i mieszamy. Dodajemy również orzechy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do suchego patyczka (ok.30 minut). Gdy biszkopt całkowicie się schłodzi przecinamy na pół.
Biszkopt jasny pieczemy na takich samych zasadach jak orzechowy. Tu czas pieczenia może być niego mniejszy.
Mocno schłodzoną śmietankę dobrze ubijam i dodaje do niej serek marscapone (nie ubijam zbyt długo). Cukierki Michałki ścieram na tarce o grubych oczkach a kawę rozpuszczalną łączę z gorącą wod po czym chłodzę.
Cukierki i kawę dodaję do masy, mieszam i wlewam wódkę.
Tynk: mleko gotuję z cukrem i chłodzę. Masło ucieram i dodaję wystudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku. Mieszam.
PRZEŁOŻENIE:
Biszkopt orzechowy
Masa
Biszkopt jasny
Masa
Biszkopt orzechowy
Zapraszam na mój film video na You tube gdzie dokładnie pokazuję jak zrobić tort.
Nie ukrywam, że ciasta Siostry Anastazji za każdym razem kradną moje serce. T...
Odsłon: 10145
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 266
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 51
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 266
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 51
Składniki
Z białek ubijamy pianę na sztywno a pod koniec delikatnie, stopniowo wsypujemy cukier. Po bardzo dobrym ubiciu dodajemy żółtka również stopniowo oraz wodę. Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy. Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie, stopniowo wsypujemy resztę składników i mieszamy. Dodajemy również orzechy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do suchego patyczka (ok.30 minut). Gdy biszkopt całkowicie się schłodzi przecinamy na pół. Biszkopt jasny pieczemy na takich samych zasadach jak orzechowy. Tu czas pieczenia może być niego mniejszy. Mocno schłodzoną śmietankę dobrze ubijam i dodaje do niej serek marscapone (nie ubijam zbyt długo). Cukierki Michałki ścieram na tarce o grubych oczkach a kawę rozpuszczalną łączę z gorącą wod po czym chłodzę. Cukierki i kawę dodaję do masy, mieszam i wlewam wódkę. Tynk: mleko gotuję z cukrem i chłodzę. Masło ucieram i dodaję wystudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku. Mieszam. PRZEŁOŻENIE: Biszkopt orzechowy Masa Biszkopt jasny Masa Biszkopt orzechowy Zapraszam na mój film video na You tube gdzie dokładnie pokazuję jak zrobić tort.
Przepisy Desery
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Desery
Galaretka w pucharkach
Desery
Pianka z owocami i galaretką
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 51
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Mam dziś dla was pyszny przepis na przepyszne chałki
Odsłon: 61