Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki tort na bazie śmietany z owocami i białą czekoladą ,bardzo szybki i łatwy do wykonania Polecam ...
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Białka ubijamy na sztywno,stopniowo dodajemy cukier , dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie dodać żółtka . Na sam koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia (całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki). Piec w temperaturze 180 stopni Wykonanie : 1.Każdy krążek biszkopta nasączyć ( trzy krążki) 2.Śmietanę ubić pod koniec ubijania ,dodać śmietan -fis , cukier puder i dobrze połączyć, ( rozdzielić tak aby można było , posmarować wierzch i boki ) 3.Białą czekoladę zetrzeć na grubych oczkach 4.Brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę , winogrona pokroić na pół Na nasączone krążki nakładać śmietanę, Równomiernie rozsmarować ,całe krążki posypać startą białą czekoladą, i drobno pokrojonymi brzoskwiniami . Posmarować wierzch i boki śmietaną ,udekorować owocami i startą białą czekoladą .
Smacznego !!!