Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort śmietanowo truskawkowy w środku z chrupiącą białą czekoladą.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 120
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4138
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 120
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4138
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Składniki
Ciastka wrzucić do malaksera, dodać rozpuszczone masło i zmiksować. Masę przełożyć na spód tortownicy i dobrze ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać posiekaną w kostkę białą czekoladę. Dodać żelatynę przygotowaną według opisu na opakowaniu (zwykle moczy się żelatynę w zimnej wodzie, następnie wyciska się z nadmiaru wody i lekko rozpuszcza na małym ogniu w niewielkim naczyniu). Dodać serek mascarpone. Wymieszać. Wyłożyć na spód blatu. Włożyć do lodówki. Po 1-2 godzinach wyjąć. Ułożyć truskawki (lub owoce sezonowe). Posypać prażonymi migdałami i listkami mięty.