Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort śmietanowo truskawkowy w środku z chrupiącą białą czekoladą.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Ciastka wrzucić do malaksera, dodać rozpuszczone masło i zmiksować. Masę przełożyć na spód tortownicy i dobrze ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać posiekaną w kostkę białą czekoladę. Dodać żelatynę przygotowaną według opisu na opakowaniu (zwykle moczy się żelatynę w zimnej wodzie, następnie wyciska się z nadmiaru wody i lekko rozpuszcza na małym ogniu w niewielkim naczyniu). Dodać serek mascarpone. Wymieszać. Wyłożyć na spód blatu. Włożyć do lodówki. Po 1-2 godzinach wyjąć. Ułożyć truskawki (lub owoce sezonowe). Posypać prażonymi migdałami i listkami mięty.