Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort śmietanowo truskawkowy w środku z chrupiącą białą czekoladą.
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4975
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 118
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1074
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4975
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 118
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1074
Składniki
Ciastka wrzucić do malaksera, dodać rozpuszczone masło i zmiksować. Masę przełożyć na spód tortownicy i dobrze ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać posiekaną w kostkę białą czekoladę. Dodać żelatynę przygotowaną według opisu na opakowaniu (zwykle moczy się żelatynę w zimnej wodzie, następnie wyciska się z nadmiaru wody i lekko rozpuszcza na małym ogniu w niewielkim naczyniu). Dodać serek mascarpone. Wymieszać. Wyłożyć na spód blatu. Włożyć do lodówki. Po 1-2 godzinach wyjąć. Ułożyć truskawki (lub owoce sezonowe). Posypać prażonymi migdałami i listkami mięty.