Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort śmietanowo truskawkowy w środku z chrupiącą białą czekoladą.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Składniki
Ciastka wrzucić do malaksera, dodać rozpuszczone masło i zmiksować. Masę przełożyć na spód tortownicy i dobrze ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać posiekaną w kostkę białą czekoladę. Dodać żelatynę przygotowaną według opisu na opakowaniu (zwykle moczy się żelatynę w zimnej wodzie, następnie wyciska się z nadmiaru wody i lekko rozpuszcza na małym ogniu w niewielkim naczyniu). Dodać serek mascarpone. Wymieszać. Wyłożyć na spód blatu. Włożyć do lodówki. Po 1-2 godzinach wyjąć. Ułożyć truskawki (lub owoce sezonowe). Posypać prażonymi migdałami i listkami mięty.