Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny......dołączam też zdjęcia innych moich tortów.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1353
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1353
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.
Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno.
Do żółtek dodać cukier i gorącą wodę ,ubijać, aż żółtka potroją swoja objętość .
Białka połączyć z żółtkami lekko wymieszać.
Do masy jajecznej dodać wymieszane i przesiane mąki , lekko wymieszać.
Ciasto wlać do tortownicy ,której spód wyłożyć papierem(nie smarować boków).
Pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka)
Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty ,każdy nasączyć ,posmarować powidłami a następnie ubitą śmietaną , na śmietanę ułożyć pokrojone brzoskwinie.
Wierzch tortu no to już zależy od inwencji wieku i zainteresowań dziecka lub osoby dla , której przygotowujemy ten tort.
SMACZNEGO!