Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort truskawkowy z bitą śmietaną, przepleniony aromatem truskawek, delikatny po prostu rozpływa się w ustach.
Biszkopt
Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem.
Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Po przestudzeniu biszkopt przekroić na cztery blaty.
Krem
Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać tężejąca galaretkę
Blat nasączyć ponczem, posmarować 2 łyżkami śmietany ułożyć połowę truskawek na nie wyłożyć 2 łyżki śmietany i rozsmarować, przykryć kolejnym blatem nasączyć posmarować śmietaną przykryć kolejnym blatem biszkoptowym nasączyć ponczem, posmarować 2 łyżkami śmietany ułożyć połowę truskawek na nie wyłożyć 2 łyżki śmietany i rozsmarować, przykryć ostatnim biszkoptem i rozsmarować pozostałą śmietaną. Tort wstawić na 20 minut do lodówki.
W czasie gdy tort się chłodzić przygotować krem do dekoracji, śmietanę fix oraz cukier waniliowy ubić na sztywno. 1/3 kremu przełożyć do szprycy posłuży do dekoracji. Pozostałą śmietaną otynkować tort, na wierzchu dokoła tortu szprycować pozostałą śmietanę w środku ułożyć truskawki i posypać cukrem pudrem.
Przepyszny torcik. Lekki, puszysty biszkopt, delikatny, rozpływający się w us...
Odsłon: 3726
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 35
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 74
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 35
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 74
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu biszkopt przekroić na cztery blaty.
Krem Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać tężejąca galaretkę Blat nasączyć ponczem, posmarować 2 łyżkami śmietany ułożyć połowę truskawek na nie wyłożyć 2 łyżki śmietany i rozsmarować, przykryć kolejnym blatem nasączyć posmarować śmietaną przykryć kolejnym blatem biszkoptowym nasączyć ponczem, posmarować 2 łyżkami śmietany ułożyć połowę truskawek na nie wyłożyć 2 łyżki śmietany i rozsmarować, przykryć ostatnim biszkoptem i rozsmarować pozostałą śmietaną. Tort wstawić na 20 minut do lodówki.
W czasie gdy tort się chłodzić przygotować krem do dekoracji, śmietanę fix oraz cukier waniliowy ubić na sztywno. 1/3 kremu przełożyć do szprycy posłuży do dekoracji. Pozostałą śmietaną otynkować tort, na wierzchu dokoła tortu szprycować pozostałą śmietanę w środku ułożyć truskawki i posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Desery
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Desery
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Bardzo prosty w wykonaniu, a zarazem efektowny tort, w którym warstwy puszyst...
Odsłon: 55
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Do kawki polecam smaczne szybkie ciasteczka
Odsłon: 129