Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty,delikatny biszkopt i krem z dodatkiem truskawek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3806
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 245
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 221
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3806
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 245
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 221
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka,olej i wymieszać. Na koniec porcjami dodawać mąkę wymieszaną z płatkami migdałowymi i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 24-26 cm. i upiec biszkopt. Temperatura piekarnika: 175 stopni Czas pieczenia: 30-35minut Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić na 2 krążki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Serek śmietankowy i cukier puder delikatnie zmiksować. Żelatynę fix-deserową i żelatynę spożywczą rozpuścić w 120 ml gorącej wody.Ciepłą dodać do serka.Śmietankę kremówkę ubić i dodać do serka. Dolną warstwę biszkoptu włożyć do tortownicy, posmarować kremem, rozłożyć truskawki,lekko wcisnąć do kremu i przykryć drugim krążkiem. Włożyć do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wierz posypać cukrem pudrem