Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty,delikatny biszkopt i krem z dodatkiem truskawek.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 805
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1856
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 805
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1856
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka,olej i wymieszać. Na koniec porcjami dodawać mąkę wymieszaną z płatkami migdałowymi i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 24-26 cm. i upiec biszkopt. Temperatura piekarnika: 175 stopni Czas pieczenia: 30-35minut Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić na 2 krążki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Serek śmietankowy i cukier puder delikatnie zmiksować. Żelatynę fix-deserową i żelatynę spożywczą rozpuścić w 120 ml gorącej wody.Ciepłą dodać do serka.Śmietankę kremówkę ubić i dodać do serka. Dolną warstwę biszkoptu włożyć do tortownicy, posmarować kremem, rozłożyć truskawki,lekko wcisnąć do kremu i przykryć drugim krążkiem. Włożyć do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wierz posypać cukrem pudrem