Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty,delikatny biszkopt i krem z dodatkiem truskawek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1259
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5782
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18388
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1259
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5782
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18388
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka,olej i wymieszać. Na koniec porcjami dodawać mąkę wymieszaną z płatkami migdałowymi i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 24-26 cm. i upiec biszkopt. Temperatura piekarnika: 175 stopni Czas pieczenia: 30-35minut Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić na 2 krążki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Serek śmietankowy i cukier puder delikatnie zmiksować. Żelatynę fix-deserową i żelatynę spożywczą rozpuścić w 120 ml gorącej wody.Ciepłą dodać do serka.Śmietankę kremówkę ubić i dodać do serka. Dolną warstwę biszkoptu włożyć do tortownicy, posmarować kremem, rozłożyć truskawki,lekko wcisnąć do kremu i przykryć drugim krążkiem. Włożyć do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wierz posypać cukrem pudrem