Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty,delikatny biszkopt i krem z dodatkiem truskawek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka,olej i wymieszać. Na koniec porcjami dodawać mąkę wymieszaną z płatkami migdałowymi i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 24-26 cm. i upiec biszkopt. Temperatura piekarnika: 175 stopni Czas pieczenia: 30-35minut Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić na 2 krążki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Serek śmietankowy i cukier puder delikatnie zmiksować. Żelatynę fix-deserową i żelatynę spożywczą rozpuścić w 120 ml gorącej wody.Ciepłą dodać do serka.Śmietankę kremówkę ubić i dodać do serka. Dolną warstwę biszkoptu włożyć do tortownicy, posmarować kremem, rozłożyć truskawki,lekko wcisnąć do kremu i przykryć drugim krążkiem. Włożyć do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wierz posypać cukrem pudrem