Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-12-2011
Jest pyszny rozpływa sie w ustach, nie wymaga pieczenia, moi goście mylą go z sernikiem bo smakuje prawie tak samo...
Mleko wlac do garnka , zagotowac delikatnie wsypac kaszę i cały czas nieszajac na małym ogniu gotowac az zgęstnieje.Gdy gęsta dodac na końcu zapach waniliowy- wymieszac i odstawic do wystygnięcia.
Margarynę zmiksowac z cukrem pudrem , dodac po jednym zółtku , na końcu połączyc z zimną kaszą.Po uzyskaniu puszystej masy podzielic na dwie częsci .jedną częsc łączymy z 2 łyzkami kakao , drugą zostawiamy białą .
Spód dużej tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami , następnie masę z kakao , pózniej masę jasną , na to układamy delicje i wkładamy do lodówki
Przygotowanie musu: Brzoskwinie odsaczyc z syropu , dodac 2 łyżki zelatyny -wymieszac do rozpuszczenia . Brzoskwinie miksujemy blenderem aby powstał mus.syrop z żelatyną wstawiamy na mały ogień i lekko podgrzewamy. Gdy ciepły ściągamy z ognia i mieszając dodajemy ok 3 łyżki musu aby zmniejszyc temperature i nie zrobic grudek , póżniej dodajemy resztę musu , dokładnie mieszamy , zimny wylewamy na wierzch tortu i dajemy do lodówki aby mus zastygł.
Ciasto brzoskwiniowe z programu p. Ewy Wachowicz. Łatwe w przygotowaniu.
Odsłon: 3810
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Odsłon: 5384
W tym roku w ogródku pięknie zakwitły mi fiołki wonne. Fiołki oprócz pięknego...
Odsłon: 878
Przepis dnia
Smaczny pomysł na deserki z galaretką i panna cottą która przybywa do nas z p...
Odsłon: 21805
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Odsłon: 5384
W tym roku w ogródku pięknie zakwitły mi fiołki wonne. Fiołki oprócz pięknego...
Odsłon: 878
Przepis dnia
Smaczny pomysł na deserki z galaretką i panna cottą która przybywa do nas z p...
Odsłon: 21805
Składniki
Mleko wlac do garnka , zagotowac delikatnie wsypac kaszę i cały czas nieszajac na małym ogniu gotowac az zgęstnieje.Gdy gęsta dodac na końcu zapach waniliowy- wymieszac i odstawic do wystygnięcia.
Margarynę zmiksowac z cukrem pudrem , dodac po jednym zółtku , na końcu połączyc z zimną kaszą.Po uzyskaniu puszystej masy podzielic na dwie częsci .jedną częsc łączymy z 2 łyzkami kakao , drugą zostawiamy białą .
Spód dużej tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami , następnie masę z kakao , pózniej masę jasną , na to układamy delicje i wkładamy do lodówki
Przygotowanie musu: Brzoskwinie odsaczyc z syropu , dodac 2 łyżki zelatyny -wymieszac do rozpuszczenia . Brzoskwinie miksujemy blenderem aby powstał mus.syrop z żelatyną wstawiamy na mały ogień i lekko podgrzewamy. Gdy ciepły ściągamy z ognia i mieszając dodajemy ok 3 łyżki musu aby zmniejszyc temperature i nie zrobic grudek , póżniej dodajemy resztę musu , dokładnie mieszamy , zimny wylewamy na wierzch tortu i dajemy do lodówki aby mus zastygł.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 225
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 184