Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne o smaku mięty, bardzo pyszne. Ciasto z biszkoptem budyniowym, masą i kremem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9537
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 178
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9537
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 178
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20799
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25-30 min. w 175*.
masa-Zagotować wodę,włożyć landrynki i na małym ogniu,rozpuścić.W 1 szklance mleka rozrobić budynie. Zagotować resztę mleka z cukrem i rozpuszczonymi landrynkami.Ugotować budyń, schłodzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Albo przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić aż wystygnie.Masło miękkie utrzeć z budyniem(po 1 łyżce). Wmieszać startą czekoladę i rozsmarować na biszkopcie.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Jogurty ubić z cukrem i serkiem. Dolewać letnią żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie budyniowej.
Posypać startym czekoladowym wafelkiem i schłodzić.