Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne o smaku mięty, bardzo pyszne. Ciasto z biszkoptem budyniowym, masą i kremem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25-30 min. w 175*.
masa-Zagotować wodę,włożyć landrynki i na małym ogniu,rozpuścić.W 1 szklance mleka rozrobić budynie. Zagotować resztę mleka z cukrem i rozpuszczonymi landrynkami.Ugotować budyń, schłodzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Albo przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić aż wystygnie.Masło miękkie utrzeć z budyniem(po 1 łyżce). Wmieszać startą czekoladę i rozsmarować na biszkopcie.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Jogurty ubić z cukrem i serkiem. Dolewać letnią żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie budyniowej.
Posypać startym czekoladowym wafelkiem i schłodzić.