Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty francuskie z chleba tostowego, moczone w jajkach rozmąconych z jogurtem naturalnym i cukrem, smażone na patelni. Można je podać z cukrem pudrem, dżemem, syropem klonowym, miodem lub innym ulubionym dodatkiem na słodko.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 71
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 71
Składniki
Jogurt naturalny przełożyłam do miski. Wbiłam dwa jajka. Dosypałam cukier zwykły i cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Podane składniki zmiksowałam krótko mikserem, jedynie do ich połączenia. W płaskim głębszym naczyniu, najlepiej prostokątnym ułożyłam obok siebie kromki chleba tostowego i zalałam je przygotowanym "ciastem". Pozostawiłam je tak na kilka minut, aby trochę naciągnęły. Na patelni roztopiłam ok. 1 łyżkę masła i włożyłam porcję kromek. Smażyłam je z każdej strony aż się dość mocno zarumieniły. Przy przewracaniu należy uważać, aby tosty się nie rozpadły, najlepiej używać łopatki. Po usmażeniu zdjęłam je delikatnie na talerz, a na patelnię włożyłam kolejną porcję tostów i postąpiłam z nimi tak jak z poprzednimi. Przed podaniem swoje tosty oprószyłam dodatkowo cukrem pudrem, ale tak jak wspomniałam na początku, można je podać również z innymi dodatkami.