Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny biszkopt z 6 jaj , na dużą blachę idealny do różnego rodzaju ciast , deserów i tortu. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3702
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 897
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34197
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 547
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3702
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 897
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34197
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 547
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodawaj po trochu do masy jajecznej dokładnie mieszając , możesz już mieszać łyżka nie mikserem.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 25 minut. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.