Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na babkę trzy w jednym:). Ma w sobie trzy smaki: kokos, kakao i mak. Efektownie wygląda i równie dobrze smakuje.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem przez 2-3 minuty do powstania puszystej masy. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Nstęępnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej.
Ciasto dzielimy na trzy równe części. Do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej suchy mak. Każdą z części mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy kolejno: masę z kakao, masę z kokosem i na końcu masę z makiem Wyrównujemy łyżką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę, do tzw. suchego patyczka.