Do góry

Desery Przepis na:

Trójkolorowa babka

Trójkolorowa babka

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11593

Dodano:

Odsłon: 8509

Przedstawiam przepis na babkę trzy w jednym:). Ma w sobie trzy smaki: kokos, kakao i mak. Efektownie wygląda i równie dobrze smakuje.

Składniki

  • 6 jajek
  • 250g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 7 łyżek oleju
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka suchego maku
  • cukier puder do posypania
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Trójkolorowa babka

Przygotowanie

  1. Miękkie masło ucieramy z cukrem przez 2-3 minuty do powstania puszystej masy. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Nstęępnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej.

  2. Ciasto dzielimy na trzy równe części. Do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej suchy mak. Każdą z części mieszamy.

  3. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy kolejno: masę z kakao, masę z kokosem i na końcu masę z makiem Wyrównujemy łyżką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę, do tzw. suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 17 grudnia 2018 Jak podzielisz ciasto na cztery i do jednej części dodasz czerwony kisiel to będzie babka czterokolorowa,polecam ja tak robię

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń