Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny, pewnie oczywisty, prosty. Jakich wiele, ale inny, nieziemsko smakowity :). Bomba kaloryczna, ale czasem warto 'zgrzeszyć' :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Ubić śmietanę z dodatkiem mleka i cukru. Pokruszyć do niej bezy (odłożyć coś do dekoracji), wszystko wymieszać.
Podzielić śmietanę z bezami na 3 części. Truskawki połączyć z jedną częścią, jagody z drugą i maliny z trzecią. Delikatnie wszystko wymieszać.
Nakładać do pucharków warstwami: warstwa truskawkowa, warstwa jagodowa, warstwa malinowa. Udekorować pokruszoną bezą i malinką.
Deseru wychodzi dużo. Oprócz tych dwóch kielichów wyszedł jeszcze trzeci mniejszy. Ale spokojnie wyjdą 4 spore desery, nawet może 5. U mnie porcje były ogromne :)