Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na klasyczny brytyjski deser, do którego dołożymy trochę tropikalnego twistu. Pudding podaję na ciepło, z dodatkiem owocowego syropu. Sprawdzi się świetnie jako słodka kolacja lub deser dla większej liczby ludzi. Jest przyjemnie kremowy i słodkawy, a lekko kwaskowe owoce balansują smak samego ryżu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do garnka wlej mleko oraz mleko kokosowe. Dodaj ryż, cukier, gałkę muszkatołową oraz pastą waniliową. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, pilnując, żeby mleko nie przypaliło się ani nie wykipiało.
Przelej pudding do żaroodpornego naczynia. Połóż na wierzchu pokrojone w kostkę masło. Piecz w temperaturze 160oC z termoobiegiem lub 180oC w funkcji góra-dół przez 20 minut.
Przemieszaj pudding. Piecz przez kolejne 40 minut.
Wyciśnij sok z pomarańczy i wlej do rondelka. Dodaj pokrojone w kostkę mango, miąższ z marakuji oraz pokrojone w cząstki brzoskwinie.
Gotuj owoce przez około 10 minut na średnim ogniu, aż syrop zgęstnieje. Dosłódź do smaku.
Wyjmij pudding z piekarnika; serwuj na ciepło, przybierając pudding owocami.
Smacznego!