Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień kobiet coraz bliżej, więc Panowie do dzieła. Może w tym roku zamiast kupować czekoladki w sklepie warto przygotować je samemu. To naprawdę nie jest takie trudne, a z pewnością sprawicie tym wiele radości swoim Paniom. Zapraszam :)
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 121
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 567
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1559
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 121
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 567
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Mrożone maliny przetrzeć przez sitko. Śmietankę zagotować z miodem i malinami. Następnie dodać pokrojoną czekoladę mleczną i gorzką, delikatnie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolad. Schłodzoną śmietankę zmiksować dodając stopniowo miękkie masło. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki do momentu zastygnięcia. Z schłodzonej masy uformować kulki o średnicy 2 cm. Ułożyć je na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie włożyć do lodówki.
W międzyczasie przygotować polewę. Każdą czekoladę osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzone trufle oblać roztopionymi czekoladami i posypać drobno posiekanymi orzeszkami migdałami lub pistacjami.
Smacznego