Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień kobiet coraz bliżej, więc Panowie do dzieła. Może w tym roku zamiast kupować czekoladki w sklepie warto przygotować je samemu. To naprawdę nie jest takie trudne, a z pewnością sprawicie tym wiele radości swoim Paniom. Zapraszam :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Mrożone maliny przetrzeć przez sitko. Śmietankę zagotować z miodem i malinami. Następnie dodać pokrojoną czekoladę mleczną i gorzką, delikatnie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolad. Schłodzoną śmietankę zmiksować dodając stopniowo miękkie masło. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki do momentu zastygnięcia. Z schłodzonej masy uformować kulki o średnicy 2 cm. Ułożyć je na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie włożyć do lodówki.
W międzyczasie przygotować polewę. Każdą czekoladę osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzone trufle oblać roztopionymi czekoladami i posypać drobno posiekanymi orzeszkami migdałami lub pistacjami.
Smacznego