Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień kobiet coraz bliżej, więc Panowie do dzieła. Może w tym roku zamiast kupować czekoladki w sklepie warto przygotować je samemu. To naprawdę nie jest takie trudne, a z pewnością sprawicie tym wiele radości swoim Paniom. Zapraszam :)
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 134
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1162
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 463
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 134
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1162
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 463
Składniki
Mrożone maliny przetrzeć przez sitko. Śmietankę zagotować z miodem i malinami. Następnie dodać pokrojoną czekoladę mleczną i gorzką, delikatnie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolad. Schłodzoną śmietankę zmiksować dodając stopniowo miękkie masło. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki do momentu zastygnięcia. Z schłodzonej masy uformować kulki o średnicy 2 cm. Ułożyć je na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie włożyć do lodówki.
W międzyczasie przygotować polewę. Każdą czekoladę osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzone trufle oblać roztopionymi czekoladami i posypać drobno posiekanymi orzeszkami migdałami lub pistacjami.
Smacznego