Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień kobiet coraz bliżej, więc Panowie do dzieła. Może w tym roku zamiast kupować czekoladki w sklepie warto przygotować je samemu. To naprawdę nie jest takie trudne, a z pewnością sprawicie tym wiele radości swoim Paniom. Zapraszam :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Składniki
Mrożone maliny przetrzeć przez sitko. Śmietankę zagotować z miodem i malinami. Następnie dodać pokrojoną czekoladę mleczną i gorzką, delikatnie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolad. Schłodzoną śmietankę zmiksować dodając stopniowo miękkie masło. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki do momentu zastygnięcia. Z schłodzonej masy uformować kulki o średnicy 2 cm. Ułożyć je na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie włożyć do lodówki.
W międzyczasie przygotować polewę. Każdą czekoladę osobno rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzone trufle oblać roztopionymi czekoladami i posypać drobno posiekanymi orzeszkami migdałami lub pistacjami.
Smacznego