Do góry

Desery Przepis na:

Trufle z herbatników i masy krówka.

Trufle z herbatników i masy krówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 3274

Dodano:

Odsłon: 185

Nie wiecie co zrobić z masy krówka która wam zostaje ? Podam wam dziś pyszny przepis na trufle z dwóch składników. Sposób wykonania jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, dzieci będą zachwycone takim deserem a i dorosłym do kawy jak znalazł. Wystarczy zaledwie piętnaście minut i deser gotowy.

Składniki

  • 40 sztuk herbatników 375 g,
  • 3/4 puszki masy krówka 400 g.
  • dodatkowo :
  • różnego rodzaju posypki cukrowe.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Trufle z herbatników i masy krówka.

Przygotowanie

  1. Przygotować herbatniki kto jakie chce. Na ściereczkę wykładać po kilka herbatników i za pomocą tłuczka gładkiego zmiażdżyć herbatniki lub po prostu je zmiksować w blenderze ( mogą być również kawałki herbatników lepszy jest efekt ).

  2. Jak już mamy tak zwany piasek z herbatników dodać masę krówka. Całość dokładnie wyrobić ręką do połączenia się składników.

  3. Gdy już mamy wyrobioną masę wtedy lekko zmoczyć ręce, nabierać małą część masy i za pomocą rąk formować kuleczki ( jeśli ktoś ma ochotę można w środek włożyć orzeszka lub co tam będziecie chcieli ). Uformowaną kuleczkę włożyć do dowolnej posypki cukrowej i obtoczyć całą dookoła.

  4. Gotowe kuleczki ułożyć na talerzu i włożyć do lodówki aby stężały. Można włożyć na całą noc ale nie ma takiej potrzeby.

  5. Przepis jest bardzo prosty i godny polecenia. Zostało mi masy krówka z czasu gdy robiłam ślimaczki a że szkoda mi było aby się zepsuła więc wymyśliłam na szybko taki oto deser. Myślę że przypadnie wam do gustu taki deser.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń