Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni. Warto wypróbować ten przepis.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Wycisnąłem sok z pomarańczy i odparowałem na małym ogniu tak, aby została połowa. Przyprawiłem likierem. Truskawki opłukałem, pozbawiłem szypułek, przekroiłem na ćwiartki, oprószyłem cukrem. Na dno głębokich talerzy wlałem sok pomarańczowy i włożyłem truskawki. Polałem octem wymieszanym z sosem truskawkowym i posypałem pokruszonym pieprzem.