Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni. Warto wypróbować ten przepis.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
Składniki
Wycisnąłem sok z pomarańczy i odparowałem na małym ogniu tak, aby została połowa. Przyprawiłem likierem. Truskawki opłukałem, pozbawiłem szypułek, przekroiłem na ćwiartki, oprószyłem cukrem. Na dno głębokich talerzy wlałem sok pomarańczowy i włożyłem truskawki. Polałem octem wymieszanym z sosem truskawkowym i posypałem pokruszonym pieprzem.