Do góry

Desery Przepis na:

Truskawki balsamico

Truskawki balsamico

Autor:

Przepisów i artykułów: 914 Ocena: 17314

Dodano:

Odsłon: 4244

Sezon truskawkowy w pełni. Warto wypróbować ten przepis.

Składniki

  • 2 pomarańcze
  • likier Grand Marnier ( może być inny )
  • 500 g truskawek
  • cukier
  • ocet balsamiczny Aceto balsamino tradizionale di Modena
  • kilka ziaren pieprzu
  • sos truskawkowy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Truskawki balsamico

Przygotowanie

  1. Wycisnąłem sok z pomarańczy i odparowałem na małym ogniu tak, aby została połowa. Przyprawiłem likierem. Truskawki opłukałem, pozbawiłem szypułek, przekroiłem na ćwiartki, oprószyłem cukrem. Na dno głębokich talerzy wlałem sok pomarańczowy i włożyłem truskawki. Polałem octem wymieszanym z sosem truskawkowym i posypałem pokruszonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 06 czerwca Deserek z doskonalymi skladnikami.
Do truskawek goraco polecam zielony pieprz, pasuje idealnie do ich smaku.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń