Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi truskawek? :) Przepyszny, kolorowy deser dla każdego.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 14
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 16
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1046
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 518
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 14
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 16
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1046
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 518
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować. Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, połączyć z żółtkami, z potem delikatnie z maka, dodać pieprz i wymieszać.
Truskawki ułożyć w natłuszczonych, żaroodpornych foremkach, przykryć sosem pieprzowym i zapiekać ok. 5 min. w nagrzanym do 200 stopni C piekarnika ok. 5 min. Podawać udekorowane listkami tymianku.