Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi truskawek? :) Przepyszny, kolorowy deser dla każdego.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17900
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6739
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17900
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6739
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować. Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, połączyć z żółtkami, z potem delikatnie z maka, dodać pieprz i wymieszać.
Truskawki ułożyć w natłuszczonych, żaroodpornych foremkach, przykryć sosem pieprzowym i zapiekać ok. 5 min. w nagrzanym do 200 stopni C piekarnika ok. 5 min. Podawać udekorowane listkami tymianku.