Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ekspresowy w wykonaniu deser, który kusi jednocześnie smakiem jak i wyglądem.
mikser, rękaw cukierniczy, ozdobna tylka
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 257
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1022
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 257
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1022
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Składniki
Do wysokiego naczynia przelewamy mocno schłodzoną śmietankę, wsypujemy proszek truskawkowy i z buraka oraz cukier puder. Ubijamy śmietankę. Bitą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką. Do termicznych szklanek na przemian układamy warstwy z pokruszonych ciastek, owoców i bitej śmietany.
Deser podajemy od razu po przygotowaniu. Dzięki przygotowaniu w termicznych szklankach i warstwom z mrożonych owoców uzyskujemy w prosty sposób idealny deser na upalne dni.