Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko i szybko. :) Można użyć dowolnych owoców.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Ciasto pokroić w małe kwadraciki, na srodku każedego położyć truskawkę, posypać cukrem (jak nie masz migdałowego, może być zwykły) i płatkami. Zawinąć ciasto, żeby powstały poduszeczki, lekko zwilżyć wierzch ciastek odrobiną wody.
Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Nie szkodzi, jeśli słodki sok troche wycieknie. W końcu stąd wzięła sie urocza nazwa tych ciasteczek... ;)