Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowa pianka bez pieczenia
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2414
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2414
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Składniki
Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wyłożyć wyłożyłam papierem do pieczenia, a następnie ułożyć biszkopty. ( Biszkopty można dodatkowo nasączyć mlekiem lub wodą z dodatkiem cytryny) Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia, a następnie wymieszać z truskawkami. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty wyłożyć śmietanową piankę i ułożyć warstwę herbatników. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!