Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowa pianka bez pieczenia
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 178
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 257
Lubisz poznawać nowe smaki, a więc zapraszam po przepisy. Szybkie danie z mak...
Odsłon: 16427
Pyszna, orzeźwiająca sałatka, idealna na grilla. Sałatka halloumi nadaje się...
Odsłon: 148
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 178
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 257
Lubisz poznawać nowe smaki, a więc zapraszam po przepisy. Szybkie danie z mak...
Odsłon: 16427
Pyszna, orzeźwiająca sałatka, idealna na grilla. Sałatka halloumi nadaje się...
Odsłon: 148
Składniki
Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wyłożyć wyłożyłam papierem do pieczenia, a następnie ułożyć biszkopty. ( Biszkopty można dodatkowo nasączyć mlekiem lub wodą z dodatkiem cytryny) Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia, a następnie wymieszać z truskawkami. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty wyłożyć śmietanową piankę i ułożyć warstwę herbatników. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!